Husk omsorgen for dig selv…

 

Kan du – ligesom jeg – mærke at det er blevet hverdag igen? Med alt hvad det indebærer af lange arbejdsdage, nye projekter, skolebørn med lektier, fritidsaktiviteter osv. osv.?body-scan

Ugens dage fyldes stille og roligt op. Og der er ikke mange huller i kalenderen til at puste ud og bare være i nuet.Jeg kan selv mærke, at det kræver lidt mere fokus at holde fast i nærværet, de dybe åndedrag og dagens små mentale åndehuller.

Måske fik du i ferien smag for hvor dejlig afslappet, du faktisk kan føle dig? Og nu hvor tempoet er sat i vejret, savner du følelsen af indre ro.Derfor kommer jeg med en opfordring til dig, om at give dig selv lov til at mærke ro i krop og sind. Hver dag.Og du ved det sikkert allerede – det handler om at tage dig tid til dig selv!Jeg er sikker på at du er rigtig god til at vise omsorg for andre – både i dit job og i dit privatliv. Men hvad med omsorgen for dig selv?

Forskning viser, at manglende selvomsorg er en væsentlig faktor, når vi bliver stressede.

Den gode nyhed er til gengæld, at du mindsker niveauet af stresshormoner i kroppen ved at gøre noget godt for dig selv, noget der gør dig glad, noget som er nærende og nydelsesfuldt.

Både du og dine omgivelser fortjener, at du husker omsorgen for dig selv.

Og bare én nærende aktivitet, som du gør for dig selv, vil gøre en forskel. Og det vil du kunne mærke.

Så beslut dig for at tage et lille skridt i den rigtige retning og overvej lige nu:

Hvad har jeg allermest lyst til at gøre kun for mig selv? Og hvordan kan jeg passe det ind i min dagligdag

Er det 10 minutters stilhed om morgenen, inden de andre vågner? En lille gåtur i frokostpausen? Eller erstatte en halv times tv eller internet med en halv time til mig selv og noget jeg nyder fx. en god bog, et fodbad eller lytte til en guidet afspænding?

Vælg dén lille ting, der kan gøre forskel for dig. Og begynd allerede i dag med at øve dig i din nye selv-omsorgsfulde vane.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Kategorier